top of page
Αναζήτηση
 • Εικόνα συγγραφέαSotiris D.

Master Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο City Unity College, από το Coventry University

Το Master εγκληματολογικής ψυχολογίας, προσφέρεται σε συνεργασία με ένα από τα 15 καλύτερα πανεπιστήμια της Βρετανίας, το Coventry University, και προσφέρει στους σπουδαστές μια πλήρη θεμελίωση στη θεωρία, στα θέματα, στα ζητήματα και τις πρακτικές δεξιότητες, που είναι κεντρικά στην εφαρμογή της εγκληματολογικής ψυχολογίας, σε εγκληματολογικά περιβάλλοντα, όπως οι φυλακές, τα δικαστήρια, τα ψυχιατρικά ιδρύματα και την αστυνομία.Μερικά χαρακτηριστικά του προγράμματος:

 • Μοναδικό πρόγραμμα MSc στην Ελλάδα που εστιάζει στον τομέα της Ερευνητικής Ψυχολογίας (Investigative Psychology).

 • Το εκπαιδευτικό μας προσωπικό είναι εξειδικευμένο στην Εγκληματολογική/Ερευνητική Ψυχολογία

 • Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους Εγκληματολόγους Ψυχολόγους με εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία στην αξιολόγηση κινδύνου στις φυλακές και στην πρόβλεψη βίαιης συμπεριφοράς.

 • Επισκέψεις ομιλητών και διαλέξεις από επαγγελματίες αστυνομικούς, εγκληματολογικούς γραφολόγους, ποινικολόγους κ.λπ., που εστιάζουν πάνω σε αληθινές περιπτώσεις και εγκλήματα.

 • Οι φοιτητές, στα πλαίσια του προγράμματος, εκπαιδεύονται σε εργαλεία αξιολόγησης και διαχείρισης κινδύνου, καθώς και σε τεχνικές σκιαγράφησης/προφίλ δραστών.

 • Δυνατότητα συμμετοχής φοιτητών στο εγκληματολογικό ερευνητικό κέντρο του CityU ως ερευνητικοί συνεργάτες (research associates) και συμμετοχή σε παγκόσμια συνέδρια.

 • Η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου Ψυχολογίας και ειδικών σε θέματα Ψυχολογίας και Εγκληματολογικής/Ερευνητικής Ψυχολογίας ημερίδων και εργαστηρίων από το City Unity College, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με δημοσιεύσεις, ώστε να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στον εργασιακό στίβο.

 • Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του City Unity College στην καρδιά της Αθήνας, όπου οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στο σύγχρονο εργαστήριο ψυχομετρίας του κολλεγίου.ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το MSc Forensic Psychology έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τη θεωρητική βάση της εγκληματολογικής ψυχολογίας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας της ποινικής δικαιοσύνης. Δηλαδή, από την εγκληματολογική έρευνα έως την τιμωρία και τη θεραπεία δραστών, καθώς και την αξιολόγηση και τη διαχείριση κινδύνου σεξουαλικών και βίαιων δραστών.

Στο μεταπτυχιακό αυτό, προσφέρεται μία υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και κατάρτιση, και οι απόφοιτοι μας μπορούν να εργαστούν σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως οι φυλακές, τα δικαστήρια, τα αστυνομικά τμήματα, τα ψυχιατρικά ιδρύματα παραβατών, τα κέντρα αποκατάστασης, τα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, τα ερευνητικά κέντρα κ.λπ.


Διάρκεια – Σημαντικές ημερομηνίες


Χρονική Διάρκεια

1 έτος full-time σπουδές ή 2 έτη part-time


Ημερομηνία Έναρξης Προγράμματος

Οκτ 21, 2021

*υπάρχει δυνατότητα εκκίνησης σπουδών και το Φεβρουάριο
Πληροφορίες Προγράμματος


Δομή


Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε ένα ημερολογιακό έτος πλήρους παρακολούθησης (full time) ή έως δύο έτη μερικής φοίτησης (part time). Για την ολοκλήρωση του προγράμματος απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση μαθημάτων που ισοδυναμούν με 180 credits και η εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων χρησιμοποιείται το απαραίτητο εποπτικό και εργαστηριακό υλικό, στο οποίο περιλαμβάνονται βίντεο-προβολείς και H/Y. Όλοι οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του κολεγίου, την ηλεκτρονική πλατφόρμα E-Class όπου καταχωρείται το διδακτικό υλικό, και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Coventry University που δίνει πρόσβαση σε προγράμματα (π.χ. Office, SPSS), χιλιάδες βιβλία και ερευνητικά άρθρα και στο Moodle, όπου καταχωρούνται οι βαθμοί των φοιτητών.


Έτος 1ο – Εξάμηνο 1ο


 • Offending Behaviour and the Criminal Justice System/ Παραβατική συμπεριφορά και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης (20 credits)

 • The Legal Process/ Η Νομική Διαδικασία (10 credits)

 • Investigative Psychology/ Ερευνητική Ψυχολογία (10 credits)

 • Intervention across different Client Groups/ Παρέμβαση σε διαφορετικές ομάδες δραστών (20 credits)


Έτος 2ο – Εξάμηνο 2ο


 • Ethical Research and Methods in Forensic Psychology/ Ηθική Έρευνα και Μέθοδοι στην εγκληματολογική ψυχολογία (40 credits)

 • Risk Assessment and Management in Forensic Settings/ Αξιολόγηση και Διαχείριση Κινδύνου σε Εγκληματολογικά περιβάλλοντα (20 credits)

 • Professional Practice in Forensic Psychology/ Επαγγελματική Πρακτική στην Εγκληματολογική Ψυχολογία (20 credits)

 • Dissertation in Forensic Psychology/ Διατριβή στην εγκληματολογική ψυχολογία (40 credits)


Πιστοποίηση


Ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών “MSc Forensic Psychology” απονέμεται απευθείας από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Coventry, όπως απονέμεται και στους φοιτητές που φοιτούν στο Coventry University, στην Αγγλία.Επαγγελματική Σταδιοδρομία


Οι απόφοιτοί του προγράμματος του CityU μπορούν:


 • Να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 • Να πάρουν την ισοτιμία του πτυχίου τους από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ).

 • Να εργαστούν σε μια πληθώρα πλαισίων όπως: φυλακές, κέντρα αποκατάστασης παραβατών, ψυχιατρικά ιδρύματα με εγκληματολογικό πληθυσμό, αστυνομία, κέντρα υποστήριξης θυμάτων, δικαστήρια, συμβουλευτικές υπηρεσίες, ακαδημαϊκή καριέρα και ως ιδιώτες παρέχοντας υπηρεσίες σε άτομα και εταιρίες.

168 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page